Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve panik pası gibi acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Böyle bir yangın kapkaloriın fabrika ederı üreticiden üreticiye değiştiği kadar piyasada böyle bir yangın kapkaloriın fiyatı da başkalık gösterebilmektedir.

Yangın merdivenleri denli önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni bapsı yani (yangın bapsı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi konum verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle daha risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mütehassıs mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda enikonu santimantal davranışları sergilemektedir.

Yangın bapsı; isim sağlamlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya gayrı bir acil durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile Yangın Çıkış Kapısı meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Korkulu sınıftaki konuyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Tunceli'bile dulda altındaki yaban keçisi avlayan şilenmeıslar fotokapana yakalandı: 345 bin lira ukubet

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve örgünıza %100 düzen sağlamlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle sahip olmak; dayanıklı, bediiyat baplara en orantılı fiyatlarla mevla edinmek midein İletişim bağlanaksına tıklayarak personellerimizden müdrike bilim alabilirsiniz.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı isim esenlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür bapların en eke yararı kötü sızdırmaması ve belli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını dikilmek için mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Haricen antree yönlü bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli fakat yangın takkadak dâhilen açılmalıdır (Antipanik cümle), kucakeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine gidiş bakarak lüzumlu bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın takkadak açılmamaktadır.

Özellikle Türkiye'bile hâlâ standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın lokal standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşıtmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile uygulanan ölçünlü TS EN standartlarıdır. 

Report this wiki page